Karstulassa järjestettiin graffitityöpajat yläkoululaisille

2.11.2023

4H järjesti Karstulassa Suomen kulttuurirahaston avustuksella graffitityöpajat kaikille 7.-9. luokkalaisille lokakuun lopussa. Paikalle saatiin super hyvät ohjaajat Janne ja Arttu Jyväskylästä, jotka kertoivat ryhmille ensin omaa taustaansa ja graffitien historiaa. Sen jälkeen nuoret pääsivät sketsailemaan eli hahmottelemaan graffiteja paperille. Viimeisessä vaiheessa siirryttiin uuden pump track radan viereen maalaamaan betoniseinälle.

Ohjaajat valitsivat nuorten tekemistä sketseistä muutamia, jotka toteutettiin koulun seinälle isompana teoksena. Nuoret tekivät teoksen itse ja ohjaajat olivat apuna ja viimeistelivät teoksen koulupäivän jälkeen.

Myös ulos toteutettiin lopulta todella hieno teos Karstula -tekstillä ja Riuttasalmen sillan ja näkötornin silueteilla höystettynä. Tässäkin nuoret saivat toteuttaa suurimman osan teoksesta itse.

Toivottavasti sekä sisä- että ulkoteos ilahduttaa jatkossa mahdollisimman monia karstusia. Betoniseinän Karstulan kunta on luvannut jatkossakin maalaamisesta kiinnostuneiden käyttöön.

Palautteen perusteella nuoret tykkäsivät työpajoista, toivottavasti jotkut innostuivat niin, että maalaavat jatkossakin!

Maaleja jäi paljon yli, joten keväällä järkätään sitten maalaushetkiä nuorille, niin että pääsevät taas maalaamaan. Lämpöisemmällä kelillä homma on varmasti vielä hauskempaa!


Kuvassa ylhäällä koulun seinälle tehty teos ja alapuolella pump track -radan viereen tehty teos, joka näkyy kaikille ohikulkijoille.