Skutsin kovin kesäduuni

Mitä jos kertoisin, että jokaisella karstulalaisella ja kyyjärveläisellä nuorella on mahdollisuus tienata kesäkuukausien aikana tuhansia euroja? Täällä, missä kesätyöt ovat kiven alla mahdollisuuksia muutenkin vähemmän kuin suurilla paikkakunnilla. Oikeasti? 

Se ei ole pelkästään totta vaan myös helppoa. Mitään erityistaitoja ei tarvita, voit itse määritellä työaikasi ja palkastasi ei tarvitse maksaa veroja. Ainoa mitä vaaditaan, on rohkeus aloittaa ja halu tehdä työtä ja tienata omaa rahaa. 

Annetaan Oscarin kertoa mistä tässä on kyse: 

https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/lue/ihmiset/oscar-15-osti-mustikkarahoilla-television-tietokoneen-ja-pleikan

Mustikat eivät suinkaan ole ainoa kerättävä luonnontuote, vaan mahdollisuuksia on hurjasti! Muut marjat, yrtit ja sienet ovat tuttuja monen kodin ruokapöydistä, ja luonnontuotteiden lista jatkuu vielä pidemmälle. Tästä ja muista kiinnostavista mahdollisuuksista tulemme seuraavan puolentoista vuoden aikana oppimaan lisää. Suomalaiset luonnontuotteet ovat erinomaisia ja Keski-Suomen luonto on pullollaan arvokasta ja kiinnostavaa kerättävää. 

Kiinnostaako sinua luonnon ja työnteon yhdistäminen? 


Skutsin kovin kesäduuni on nuorten luontoyrittäjyyspolku. Polulla tutustutaan yhdessä luonnontuotteiden mahdollisuuksiin, opitaan markkinoinnista, asiakaspalvelusta ja menestyjän asenteesta työpajoissa, koulutuksissa ja vierailuilla. Ideoidaan ja kokeillaan rohkeasti – ja otetaan luonnon aarteet talteen. Polun varrelta löytyy monia mahdollisuuksia työn tekemiseen ja rahan tienaamiseen. Lähde mukaan! 

Polku alkaa pian, laita viestiä tai seuraa somekanaviamme, niin tiedät ensimmäisenä mitä tapahtuu. 


Puolukkaralli


Syksyn Pop-up Koju starttaa vauhdilla, kun Puolukkaralli käynnistyy 23.9.2019. Lokakuun loppuun asti kestävän tempauksen aikana jokainen nuori voi kokeilla puolukanpoimintaa, myydä poimimansa marjat valmiille ostajille ja osallistua samalla lahjakorttien arvontaan.

Lähde metsään ja poimi&puhdista vähintään 5 litraa puolukoita. Voit myydä marjat valmiille paikallisille ostajille (25€/sanko, 2,5€/litra), saat marjarahat suoraan itsellesi ja samalla osallistut Spotify-lahjakorttien ja elokuvalippujen arvontaan. Kiitos lahjoituksista K-market MansikkaS-market Karstula ja Sale Kyyjärvi!

Metsään voit lähteä yksin tai kavereiden kanssa, tai hyppää kyytiin puolukkaretkelle 25.9. (Kyyjärvi) tai 7.10. (Karstula). Kahden tunnin retkellä etsitään yhdessä hyvä marjapaikka ja poimitaan sangot täyteen porukalla. 

Pop-up Kojun kautta nuoret myyvät keräämänsä marjat suoraan valmiille ostajille. Puhdistetun puolukan litrahinta kojussa on 2,5€, ja se jää kokonaan poimijalle. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Siiriltä: WhatsApp.


Skutsin kovin kesäduuni

Facebookissa

Instagramissa


Tanja Kyrönlahti
vihreaakultaa@4h.fi
Puh: 044 9865 145
WhatsApp


Skutsin kovin kesäduuni on osa Karstula-Kyyjärven 4H-yhdistyksen Vihreää kultaa -hanketta.