Töitä nuorille

Haluatko kerhonohjaajaksi? 

Toteuttaa kaverisi kanssa projektin? 

Vai kiinnostaako enemmän lasten leireillä ohjaajana toiminen?

Etsitkö kesätöitä? Onko sinulla idea, jonka haluaisit toteuttaa? 

Onko yrittäminen sinun juttusi? Onko unelmasi lähteä vaihtoon ulkomaille?

Kaikki tämä on mahdollista 4H:lla!

Yhdistyksemme hoitaa tänäkin vuonna YSIEN KESÄTYÖTORIA!


 • 4H tukee nuorten työelämävalmiuksia ja työllistymistä. Tavoitteena on parantaa nuorten työelämään liittyviä tietoja ja taitoja sekä tarjota mahdollisuuksia ensimmäisiin työkokemuksiin
 • Kohderyhmänä yli 13-vuotiaat nuoret
 • Nuorten työllistämiseen liittyvä kokonaisuus 4H:ssa
 1. Ajokortti työelämään -kurssi (8 t)
  • työelämän pelisäännöt
 2. Nuorten koulutukset (20 t)
  • valmennusta erilaisiin työtehtäviin
 3. Työllistäminen
  • ensimmäiset työkokemukset 4H-työtehtävissä tai muiden työnantajien palveluksessa

Kolme askelta työelämään -malli

Yrittäjyyskasvatusta ja työelämävalmiuksien edistämistä toteutetaan 4H-järjestössä Kolme askelta työelämään -toimintamallin avulla. Kolme askelta työelämään -mallissa yhdistyvät monipuolinen harrastustoiminta sekä työelämään ja yrittäjyyteen kasvaminen omaleimaisella tavalla.


1. askel: Kerhotoiminta ja TOP (6+)

Lapsi voi tulla mukaan 4H-järjestön toimintaan jo 6-vuotiaana, kun hän liittyy 4H-kerhoon oman paikkakuntansa 4H-yhdistyksessä. Kerhojen toimintamenetelmänä on tekemällä oppiminen. Kerhojen tärkein työvälinen on sähköinen TOP-tehtäväpankki

2. askel: Työelämävalmiudet ja työllistäminen (13+)

Yli 13-vuotiaille suunnatussa toiminnassa painottuvat työelämävalmiuksien hankkiminen ja oman rahan ansaitseminen. Ajokortti työelämään -kurssilla nuori perehtyy työelämän pelisääntöihin ja työnhakuun. Oman kiinnostuksensa mukaan hän voi kehittää taitojaan edelleen 4H-työelämäkursseilla: lastenhoito-, koiranhoito-, kotityö-, pihatyö- ja metsätyökurssilla. Osaava kerhonohjaaja -kurssilla nuori saa valmiudet toimia 4H-kerhon ohjaajana.

Usein nuorella on mahdollisuus saada työtä 4H-yhdistyksen kautta. Joka vuosi paikalliset 4H-yhdistykset työllistävät yli 8 000 nuorta. 

3. askel: Nuorten yritykset (13+)

Yrittäjyydestä kiinnostuneet nuoret voivat perustaa oman 4H-yrityksen. Perustiedot yrittämisesta nuori saa 4H-yrityskurssilla. 4H-yrittäjällä on aina oma ohjaaja. 4H-yrityksiä toimii yli 250 eri puolilla Suomea. Monet perustavat yrityksen yhdessä ystäviensä kanssa.