Kesätyöt

 

Ysit töihin yhdessä 4H:n kanssa

Karstula-Kyyjärven 4H-yhdistys on valittu mukaan 4H-liiton Ysit töihin -projektiin. Hankkeen kautta pyritään auttamaan nuoria löytämään töitä vähintään kahden viikon ajaksi 9. luokan jälkeisenä kesänä. 4H-järjestön Ysit töihin -hankkeessa parannetaan nuorten talous-, yrittäjyys- ja työelämätaitoja tarjoamalla nuorille valmennusta ja koulutusta. Projektissa seurataan myös nuorten sijoittumista kesätyöhön ja kootaan palautetta sekä nuorten että työnantajien kokemuksista. Kesätyötä voivat nuorille tarjota yritykset, erilaiset yhteisöt ja kotitaloudet.

Ysit töihin -hankkeessa pilottialueina on kahdeksan kuntaa Keski-Suomesta ja kuusi kuntaa Pirkanmaalta. Karstula ja Kyyjärvi on valittu mukaan tähän hienoon projektiin.

Nuorille

Töitä, apua kesätyöpaikan hakemiseen, valmennusta, koulutusta.

Työnantajille

Yli 50 nuorta työelämätaitoihin perehdytettyä tekijää kesällä 2019, mahdollisuus vaikuttaa oman paikkakunnan nuorten tulevaisuuteen, valmennusta nuoren työntekijän palkkaamiseen, tietoa erilaisista tavoista palkata nuori kesätyöntekijä, mahdollisuus jopa palkata kesätyöntekijä yhdessä 4H:n kanssa - hoidamme työnantajavelvoitteet ja laskutamme nuoren palkkaukseen liittyvät kulut kerralla työllistäjältä.

Muille yhteistyökumppaneille

Haluatko olla mukana tarjoamassa mahdollisuuksia nuorten saumattomaan siirtymiseen kohti työelämää? Voit tukea Ysit töihin -projektia myös muuten kuin työllistämällä nuoria. Projektin koordinointia ja kevään mittaan järjestettäviä kursseja ja valmennuksia pääset tukemaan ottamalla yhteyttä Karstula-Kyyjärven 4Hyhdistykseen. Vastineeksi lupaamme vähintään näkyvyyttä Ysit töihin -projektin parissa paikallisella ja laajemmallakin tasolla, sekä hyvän mielen tärkeän asian tukemisesta.

 

Kesätyötori

Karstula-Kyyjärven 4H-yhdistys toimii Karstulassa kesällä 2020 tututtuun tapaan kesätyötorina 9.lk
päättäneille nuorille. 9-luokan päättäneet työllistetään kahdeksi viikoksi
(5pv/vko, 6h/pv, 60h) yrityksiin, yhdistyksiin tai yksityisille.
Teemme työnantajan kanssa tilaussopimuksen, jonka perusteella nuoren kanssa
tehdään työsopimus4h-yhdistyksen kanssa. Ysiluokan päättäneille palkka on 360€
joka sisältää lomakorvauksen.

 

Kesätyöt

Karstula-Kyyjärven 4H-yhdistys työllistää kummassakin kunnassa myös kesäaikaan nuoria erilaisiin tehtäviin, siivousta, puutarhanhoitoa, leirityötä, nurmikonleikkuuta yms.