Marjanosto

Marjan osto Karstulassa

 

Karstula-Kyyjärven 4H-yhdistys pyörittää Karstulassa Satosankarit-marja-asemaa. Ostamme puhdistamatonta mustikkaa ja puolukkaa. Marja-asema on auki maanantaina ja keskiviikkona klo 14-17 ja lauantaina klo 12-15. Marja-asema sijaitsee Ropotin kiinteistössä osoitteessa Heikintie 2, 43500 Karstula. Marja-asema sijaitsee keskustan suunnasta katsottuna rakennuksen takana, joten kulku Heikkilänmäentien kautta on näppärintä.

Mustikan osto alkaa keskiviikkona 22.7. klo 14.

Huomioitavaa:

Tuothan marjat elintarvikekelpoisissa astioissa. Pusseissa tai säkeissä tuotavaa marjaa emme valitettavasti voi ottaa vastaan. Marjan on lisäksi oltava kypsää, eikä roskia saa olla liikaa.
Tutustu marjojen laatuohjeisiin seuraavista linkeistä:
Mustikan laatuohjeet.
Puolukan laatuohjeet.

Marjoista maksetaan päivän hinta, joka selviää meillekin vasta ostoaamuna. Päivän ostohinta julkaistaan heti sen varmistuttua Facebook-sivullamme. Maksamme marjat tilisiirtona, joten otathan mukaan tilinumerosi.

Päivän hinta maanantaina 3.8.2020 on 2,20 euroa / kg.

 

Mikäli marjanostosta on kysyttävää, ota yhteyttä:

Siiri Saarimaa, 044 9865 145 / vihreaakultaa@4h.fi

 

Satosankarit-toimintaa nuorisotyön hyväksi

Tuomalla keräämäsi metsämarjat myyntiin 4H:n Satosankarit-marja-asemalle tuet paikallista nuorisotyötä. Satosankarit on Suomen 4H-liiton metsämarjojen ostoon ja välitykseen sekä nuorten työllistämiseen liittyvää toimintaa. Satosankarit-brändin alla toimii noin 50 4H-yhdistysten ylläpitämää marja-asemaa ympäri Suomea sekä mustikan ja puolukan poimintaa varten perustettuja keruurinkejä. Marja-asemille työllistyy paikallisia nuoria.

Paikkakunnalle perustetaan myös metsämarjojen keruurinki, johon on mahdollista tulla mukaan ja sen kautta myydä keräämänsä marjat Satosankarit-marja-asemalle. Keräämään voi siis lähteä yksin tai porukassa - siihen kannustamme kaikkia alueemme nuoria!

Paikalliset 4H-yhdistykset toimivat marja-asemaa pyörittävien nuorten työnantajina sekä järjestävät perehdytystä ja neuvontaa uusille metsämarjojen kerääjille. 4H-järjestö on pyörittänyt metsämarjojen osto- ja välitystoimintaa jo useiden vuosien ajan, ja kesästä 2020 eteenpäin se keskittyy Satosankarit-toiminnan alle.

Katso koko maan Satosankari-marja-asemien sijainnit täältä: https://4h.fi/tekemista/maalla-ja-metsassa/satosankarit/

Mustikan laatuohje

PDF-tiedostoMUSTIKKA laatuohjeet (1).pdf (254 kB)
PDF-tiedostoPUOLUKKA laatuohjeet .pdf (303 kB)
Puolukan laatuohje